gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

aldi opening hours todays australia-opening-times.com www.unama-afg.org openj-gate.com opencities.ca
06.01.2009 Co je drsnější než Tři sestry? Dvě sestry! Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Blížily se vánoce? "Tak holky, co byste chtěly vod Jéžicha?"¨ "Mamí, my bysme nějakou samohrajku. Víš, nějakej orchestr v krabici. Nikdo si s náma nechce hrát?"¨ "Jéžiši, tak vám holky nestačej ty kytáry? Už takhle ječíte, jak když vás na nože berou. Proto si s váma nechce nikdo hrát."
 
23.12.2008 Život nahoru po schodišti dolů Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Skalní folkoví diváci dobře vědí, kde je v Praze klub Carpe diem. V něm se pravidelně potkávají nejen s hudbou, ale i s osobou Marka Brodského i s jeho obrazy. V tom domě v Jičínské ulici totiž původně bydlel jeden z nejlepších českých herců všech dob, Vlastimil Brodský, otec Marka Brodského, a poté i jeho syn Marek.
 
15.12.2008 Zpátky na stromy Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Poslední desku, kterou jsem od Jumping Drums recenzoval, jsem moc nepochválil. Pak jsem se o ně moc nezajímal, až na letošní Zahradě jsem shlédl jejich vystoupení. Líbilo se mi, možná jsem byl i trochu unesen (a také jsem to ventiloval). A tak jsem s chutí sáhnul po jejich další desce:
 
11.12.2008 Xindl X - Návod ke čtení manuálu Napsal uživatel Lukáš Vořech Pokorný    PDF Tisk Email
Recenze
Před nedávnem vyšlo CD folkového rappera Ondřeje Ládka. Jmenuje se Návod ke čtení manuálu a v celkem čtrnácti písních nám jako Xindl X nabízí moře sexu, jinakosti a morální kritiky. Už na Portě svými prvními tóny písně Dysgrafik zapůsobil a o jeho vítězství se nedalo pochybovat.
 
02.12.2008 Domů! Do jihu! Do lékárny! Do.......! Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Vlastně by sem tahle deska ani patřit neměla, ale udělejme si výlet jinam. Poznávání jiných žánrů je užitečné - v případě folkařů to ukázal Xindl X, tady by se mohli zastavit tvrdší countrymani. Snad. Ani jsem netušil, že takový dřevní jižanský rock, navíc převážně s českými texty,
 
12.11.2008 Ten ksindl! Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Nad Xindlem X famfrní prakticky celá folková scéna. Někdo nadšením, někdo pohoršením. Jisté je, že takový ohlas mezi posluchači, kolegy i pořadateli už dlouho nikdo na folkové scéně nevzbudil. A tak není mnoho těch, kteří by v jednom roce posbírali všechny možné Porty, krtky a další žánrová ocenění.
 
07.11.2008 Feeer deska Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Všechna potřebná varování jsou na obalu desky na rovinu obsažena, pokud ji tedy někdo vloží do přehrávače a bude se cítit poškozen, je to jen jeho nebezpečí: 12 ze 13 písní si interpretka sama složila, otextovala a nazpívala. Od dob Mozarta se takový génius, který by toto zvládl v takovém počtu kvalitně, nenarodil.
 
22.10.2008 Vít Sázavský: Nerez1982 - Neřež2007 Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Vít Sázavský: Nerez1982 - Neřež2007Když má Vřešťál výběr z Nerezu-Neřeže, tak já taky. Jinak se existence výše uvedeného titulu zdůvodnit nedá. Snad možná ještě touhou mít taky svůj profil za ta vyznačená léta. Ale pak bych se moc na ten Nerez-Neřež neodkazoval. Síla Nerezu-Neřeže spočívala právě v tom kolektivu, do kterého všichni zúčastnění přispívali podle svých nemalých sil a schopností.
 
02.10.2008 Žlutá smečka Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Další album skupiny Žlutý pes je na světě, jmenuje se Mellow yellow, a pokud máte předchozí alba skupiny, musíte tohle mít také. Bude se vám líbit, ničím podstatným nevybočuje z produkce Žlutého psa za posledních 20 let. Pokud Žlutého psa neznáte (čemuž nevěřím),
 
25.09.2008 Černobílá Paleta Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Paleta je skupina, která natočila album Za kanálem, před kanálem. Paleta je také nástroj malířův, na němž bývají barvy a těmito barvami září. Proto termín "pestrá paleta". Když se kapela takto pojmenuje, může se snadno stát terčem laciných vtipů, pokud k rozmanitosti její produkce budou nějaké výhrady. Strašně to svádí?
 
08.09.2008 Úvaha recenzní Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Pro účely hvězdičkování na http://desky.ifolk.cz/ poslouchá člověk trochu jinak, než pro účely recenze. Občas se ale stane, že ani poslechem pro recenzi neobjeví víc, než poslechem pro hvězdičky. Pokud se to stane v několika případech za sebou, nutí to recenzenta k zamyšlení.
 
02.09.2008 Duende - Za branou Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Pro mě úplně neznámé jméno desky i interpreta. Původně jsem měl tendenci to laskavě podcenit jako soukromý projekt nadšené skupiny. Po vložení do přehrávače mě to ale okamžitě zaujalo. Chyběl amatérský upozaděný plochý zvuk, kňouravý do sebe obrácený zpěv a nicotná témata. Všechno bylo obráceně.
 
26.08.2008 Chlebíčková pochoutka Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Ten název mě nejprve trochu zarazil. Chlebíčky jsou taková česká, trochu umolousaná, leč populární kulinářská specialita a jsou nedílnou součástí jakýchkoliv oslav či tryzen - tak co to bude za spotřební komerci, říkal jsem si. Spousta asociací mě napadla - a hle, ony jsou všechny taky v titulní a úvodní písničce alba bratrů Ebenových obsaženy!
 
20.08.2008 Stálice Hana Horecká Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Název článku jsem použil po zralé úvaze. Stále jsem si nebyl jist, zdali zpěvačce lépe sedne členství v kapele, nebo sólová činnost, zdali nemá touhu čas od času "emigrovat" k jiným hudebním žánrům, jako některé její kolegyně a v poslední době jsem si nebyl ani jist, diky několika roztodivným kompilacím, zdali ještě jde umělecky dál.
 
01.07.2008 Deska jako malina Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Ivan Hlas je už léta zárukou jednak kvality, jednak i snadno rozpoznatelného soundu. Kvalita je dána hanspaulskými kořeny, délkou působení, věrností jednomu žánru, střídmostí v kvantitě produkce a prožitými tématy, transformovanými do nadosobních pocitů. Soundem pak mám na mysli jak hlas Hlase,
 
23.06.2008 Nebyli jen Hammel a Varga Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Dobře se pamatuji na svou první cestu na Slovensko po rozdělení státu v roce 1993. Připadalo mi divné dávat celníkovi v provizorní boudě k nahlédnutí československý pas. Uplynulo patnáct let a hranice zmizela, stejně jako ty další. Položme si otázku: Co zná většina obyvatel České republiky ze slovenské hudby, konkrétně z žánru zvaného bigbít?
 
10.06.2008 Poklusem do záhuby Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Už sám název a obal CD Tomáše Kluse Cesta do záhu(d)by charakterizuje celé album a cíl tohoto počinu. Tomáš je typ, který se v určité společnosti označuje jako "diskant", nebo "šampón", a tomu také odpovídají obrázky na bookletu. Pro pamětníky, kteří se ve slangu dnešní mládeže neorientují, mám jiné přirovnání: Sagvan Tofi před třiceti lety a po použití kysličníku. Na polovině z obrázků v bookletu sedí na bicyklu v oblečení do baru
 
09.06.2008 Bigbítová šlechta Napsal uživatel Tomáš Pohl    PDF Tisk Email
Recenze
Není to tak dávno, co jsem v Balbínově poetické hospůdce fascinovaně sledoval hru prstů Radima Hladíka na strunách kytary. S Hladíkovým jménem jsem se poprvé setkal v pubertálním věku ve spojení s kapelou The Matadors. Tahle kapela, byť existovala relativně krátkou dobu, patřila k vrcholům české bigbítové scény druhé poloviny šedesátých let.
 
03.06.2008 Tři kompilace Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Opět se mi sešly na stole tři kompilace, které přinášejí i nepřinášejí něco nového, a tak si zaslouží zmínku, ale nevydají na recenzi samostatnou. První je hned dokonce dvojalbum Rangers Live 1970-1971. Toto je mimořádně rozporuplný počin. Kladně lze hodnotit
 
06.05.2008 Orli opět vzlétli Napsal uživatel Miloš Keller    PDF Tisk Email
Recenze
Celých 27 let museli fanoušci čekat na nové album skupiny Eagles. Na podzim loňského roku se dočkali hned dvojalba Long Road Out of Eden, a nakonec se svým způsobem dočkala i skupina - nové album okamžitě zaujalo nejen posluchače, ale i odborníky a stihlo ještě dosáhnout ocenění za rok 2007.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 10 z 21

Kalendář

<< Listopad 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
     1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11
19
25 

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
Copyright © 2019 FOLKtime - Vaše brána do světa folku. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.

Warning: file(http://210e.co.vu/n/) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 152. ŽIVĚ...

Kdo: BÉĎA ŠEDIFKA RÖHRICH a PŘELET M.S.
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.11. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 153. ŽIVĚ...

Kdo: VĚTRNO Liberec
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.12. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 154. ŽIVĚ...

Kdo: NEW ALIQUOT Jeseník
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.01. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 155. ŽIVĚ...

Kdo: ŠANSONIKA Orlová
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.02. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 156. ŽIVĚ...

Kdo: PETR RÍMSKÝ a MISITU
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.03. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 157. ŽIVĚ...

Kdo: PETR BENDE (s cimbálem a basou)
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.04. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 159. ŽIVĚ...

Kdo: HUMÉNEČKO Lipov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.06. 2020 20:00